Natasja Terlingen

eigenaresse Hondentrimsalon

Natazzz

 

 

Hondentrimster, haarwerkspecialist, coupeuse en grote dierenvriend

 

Fotoalbum 

Certificaat Hairstylist 1 Dames
Certificaat EHBO in de trimsalon
Certificaat module 1: Specialist vacht- en lichaamsverzorging bij honden

NEDERLANDSE KAPPERSAKADEMIE

Certificaten

 

AERES TRAINING CENTRE

Hond op strand

Van jongs af aan word ik omringd door dieren. Zij zijn er altijd voor mij, maakten mij blij en gelukkig en brachten mij ontspanning in de tijden dat ik dat echt nodig had. Soms gebeuren er namelijk dingen waardoor een leven er ineens heel anders uit gaat zien. Mijn ideeën en plannen over en voor de toekomst werden jaren geleden compleet omgegooid.

 

Mijn verhaal start toen ik op eenentwintigjarige leeftijd een herseninfarct kreeg. Ik was rechts verlamd en heb hieraan geheugen- en concentratieproblemen overgehouden.

 

Gelukkig had ik naast mijn familie en vrienden mijn Duitse herder Frida en mijn paard Ubiquist die voor mij een enorme steun waren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit verhaal heeft mij, ondanks een volledige WAO uitkering in het verleden, nooit weerhouden om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Ik wil graag mee doen aan het arbeidsproces en niet hulpeloos en doelloos aan de zijlijn staan. 

 

Ik ben begonnen met re-integreren op de manege van mijn ouders. Samen hebben wij daar vijftien jaar met hart en ziel gewerkt en een mooi bedrijf opgebouwd. Toen mijn ouders na vijftien jaar besloten te stoppen, heb ik ontslag genomen en ben ik via een tante van mij terechtgekomen in de theaterwereld. Ik ben toen als kleedster in het theater gaan werken. 

Er ging een nieuwe wereld voor mij open!

Ik kreeg bij de eerste toneelproductie meteen de vuurdoop, omdat ik met een legende mocht werken. Na dit seizoen volgden er nog meer mooie producties met lieve en innemende mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het werk in het theater was zeer divers. Ik had meerdere taken: van onderhouden van kostuums tot het opkappen van haarwerken.

Daarnaast ben je voor sommigen ook vertrouwenspersoon.

Om mijn werk zo goed mogelijk uit te voeren, heb ik de kappersopleiding gevolgd en dan wel alleen Haarstylist 1, omdat ik er achter kwam dat praten en doen niet samengaan bij mij. Daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolgd om mij verder te specialiseren en bij te scholen, waaronder de vakcursus pruiken maken en basis haarwerken.

 

En toen was er de Coronapandemie en een operatie, waardoor mijn positie in de arbeidsmarkt weer erg onzeker werd.

 

Tijdens mijn herstelperiode heb ik mij kunnen verdiepen in nieuwe werkmogelijkheden.

Ik heb als vrijwilliger bij een hondenuitlaatservice en bij de dierenbescherming gewerkt. Hierdoor werd mijn liefde voor het werken met dieren weer aangewakkerd en de keuze naar hondentrimmer was snel gemaakt.

In dit vak komen mijn passie en skills - van vakdeskundig werken, tot mooie dingen creeëren met mijn handen - samen!

Werken met paarden

"Dieren hoef je niks uit te leggen, die reageren vanuit gevoel en instinct. Zij geven mij de ruimte om te zijn wie ik ben."

"Door deze artiesten ben ik enorm gegroeid in mijn eigenwaarde en ben ik nog meer gaan kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen."

Certificaat Grime vanuit de koffer voor tv, film en theater

HUIS VAN ROTTERDAM

Certificaat hondentrimmer
Certificaat EHBO honden
Certificaat haarstylist
Certificaat grime
Werken met dieren
Certificaat Online Dog Grooming: ras naar keuze
Cijferlijst opdrachten Aeres

ONLINE DOG GROOMING

AERES TRAINING CENTRE

Certificaat Hondengedrag in de Trimsalon

HUISDIERVERHALEN

Certificaat hondentrimmer
Certificaat EHBO honden
Certificaat grime

 

 

 

HONDENVACHTSPECIALIST MAC